Vælg det rette realkreditlån

I dag er der generelt lånevilkår med et meget lavt renteniveau., For  boligejere betyder det et kæmpe plus fordi man dels kan slippe af sted med en rekordlav månedlig boligydelse samt kan forvente en værdistigning på ejendommen efter en årrække. Selvom renten er meget lav er der faktisk en del forskellige typer realkreditlån at vælge imellem, så man bør sammenligne disse, så man ikke snyder sig selv, når man beslutter sig for at realkreditlån til finansiering af sin bolig. På BRFkredits hjemmeside kan du selv udregne hvad der giver bedst mening for dig og din økonomi. Læs mere om realkreditlån hos BRF ved at klikke på linket.

Hvad slags ejendom bør man investere i?

Hvis man har masser af tid og lyst til at være vicevært, og man selv kan klare regnskaberne, så bør man købe en hel udlejningsejendom med 4-10 lejere, men hvis man kun ønsker at anbringe pengene fornuftigt og derefter ikke ønsker at bruge tid og energi på selve driften, så bør man holde sig til en enkelt ejendom, som eventuelt kunne være en ejerlejlighed eller et sommerhus. Begge typer ejendom kan udlejes til et bureau eller ejendomsadministration, som tager sig af alt det praktiske med kontakt med lejere, betaling af regninger og vedligeholdelse af ejendommen, så dermed kan man stadig satse på en fornuftig investering til en bedre forrentning med muligheden for en større værditilvækst efter en årrække.

Hvilken type realkreditlån skal man vælge?

Man skal tænke på sin egen økonomi, før man vælger et passende realkreditlån. Har man en høj likvid kapital bør man nok starte med at indfri et eventuelt dyrt pantebrev, således der udelukkende er et billigere realkreditlån tilbage, og man bør ikke anvende afdragsfri realkreditlån, medmindre man har en anstrengt likviditet. Der kan både siges for og imod valget af lånets løbetid, idet man ofte kan vælge mellem 20 eller 30 år. Hvis du gerne vil have en god indkomst om 20 år, så bør man vælge denne løsning, men hvis du hellere vil have lidt ekstra nu hver måned, så skal man jo vælge 30 års realkreditlån, som har mere lempelige afdrag. Man kan desuden vælge de nye SDRO-lån, hvor kurserne ikke svinger som de tidligere realkreditlån, hvor man anvender obligationer. SDRO-lån er som et normalt realkreditlån, men man undgår udsving i kursen på lånet, som kan være beroligende, da økonomien dermed er helt stabil i hele perioden. Dermed kan man ikke opnå en gevinst på obligationskursen, men man undgår også eventuelt tab på obligationerne. Man kan også altid konvertere sit realkreditlån til en nyere og billigere låntype, som kan opstå på grund af markedsøkonomien, men der er jo visse omkostninger forbundet med denne omlægning. Det drejer sig især om tinglysningsafgiften på 1,5 % af lånebeløbet, men her kan man nedbringe dette gebyr til kun 1.660 kr. pr. gang, idet tinglysningsafgiften nu kan genbruges i al uendelighed.