Disse udgifter kan du forvente til en ejerbolig

Når du skal til at købe en bolig, vil du typisk være meget fokuseret på de udgifter, du får i forbindelse med købet og finanseringen. Men, udover prisen for boligen, er der også en længere række løbende udgifter ved at være boligejer. Har du ikke ejet en bolig før, vil flere af udgifterne dukke op som ubehagelige overraskelser, hvis ikke du er opmærksom på dem i dit budget. Nedenfor kan du få et overblik over, hvilke udgifter du skal være opmærksom på.

 

Lån til din bolig

Hvis du ikke har haft pengene kontant, og derfor har være nødsadeget til at optage et lån, har du dermed forpligtet dig til at betale lånet tilbage. Det indebærer også betaling af renter samt bidrag for administration af dit lån. Ydelsen vil derfor være den største udgift, du har til din nyerhvervede bolig. Det er en stor udgift, og derfor skal du også være sikker på, at din økonomi kan holde til det, inden du går ud og optager lån for at købe en bolig.

Ejerforening

Når du har købt en ejerlejlighed, vil der formentlig være en ejerforening i ejendommen. Denne fungerer mere eller mindre som et driftsfællesskab mellem lejlighederne; i deler derfor opgaver og udgifter der følger med ved at eje en ejendom. Til foreningen skal du betale et fællesbidrag, som går til omkostninger ved vedligeholdelse og forbedring på ejendommen.

Vedligeholdelse

Når du har købt bolig, følger der naturligvis vedligeholdelse med. Opstår der derfor problemer eller deciderede skader, skal du selv sørge for at få dem udbedret. Vær desuden opmærksom på, at du skal sørge for at vedligeholde stikkontakter, gulve, fuger på badeværelset, dine afløb og meget mere. Afsæt derfor et årligt beløb i budgettet, som skal bruges til vedligeholdelse, så du ikke er uden midler, når en skade opstår.

Billede: kurafire