Overblik over udgifter

e836b30928f5063ecd0b470de7444e90fe76e6d318b4194790f8c8_640_expenses

Hvilke udgifter er der ved at købe en ejerlejlighed i Aarhus?

Ud over selve prisen på ejerlejligheden er der en del andre udgifter, der knytter sig til køb af fast ejendom. Som et slag på tasken skal du regne med, at du kommer til at skulle have ekstra udgifter i forbindelse med købet på ca. 5-8 % af lejlighedens købspris. Det er altså en yderligere større udgift, som du skal have plads til i dit budget.
Det koster nogle gebyrer at låne penge. Jo større beløb, du låner, des højere bliver gebyret. Der skal ofte etableres et lån dels i banken og dels i kreditforeningen. Lånet skal kurssikres, et evt. tidligere lån skal lægges om osv.
Der skal betales ejerskifteforsikring, en advokat skal have honorar for at lave papirarbejde, eventuel rådgivning i forbindelse med købet og udfærdige et skøde.
Staten skal have et gebyr for tinglysning.

Flytningen er også en udgift

Dertil kommer så udgifterne til noget rent praktisk; nemlig selve flytningen og istandsættelse af lejligheden. Har du også brug for andre eller flere møbler skal dette så lægges oveni.
Sæt dig grundigt ind i, hvilke udgifter du kommer til at have. De kan selvfølgelig variere, alt efter netop din finansielle situation og den lejlighed, du skal til at købe. Derfor er det godt at kende alle faktorer.
De fleste af disse udgifter er obligatoriske, de mere praktiske af dem kan du måske enten vente med eller få venner og familie til at hjælpe dig med. Under alle omstændigheder skal du være opmærksom på, at du i dit budget også skal have plads til disse lidt “skjulte” udgifter, inden du for første gang kan sætte nøglen i din nye ejerlejlighed i Aarhus. Så kommer de ikke som en overraskelse, som kan sætte skår i din glæde over at være en lykkelig ejer af en lejlighed i det skønne Aarhus. På nyhederne.tv2.dk kan du læse en rigtig god artikel, som giver dig et samlet overblik over de udgifter der er i forbindelse med et boligkøb. Der er alt lige fra udgifter til advokatomkostninger, selve flytningen og istandsættelse af boligen.