Lånetyper

 ef33b60e2ce91c72d252440dee4a5b97e771e3d011b7134494_640_house

Sådan finder du det mest fordelagtige lån.

Står du for at skulle investere i fast ejendom, tænker du måske i første omgang på, hvordan din nye ejerlejlighed skal se ud. Hvor stor den skal være, og hvor i Aarhus den skal ligge. Men tænker du så lige skridtet videre, må du forholde dig til den mere kedelige del af dit køb; nemlig finansieringen. De fleste ejendomskøbere er nødt til at oprette et lån for at kunne foretage så stort et køb. Og så kommer det helt store spørgsmål: Hvilken type lån skal du vælge? Der er i sandhed en bred vifte af lånemuligheder i dag. Og her er det meget vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i de forskellige muligheder, og at du rådfører dig med de eksperter, der er på området. Det foregår oftest i et samarbejde med dig, din bank og en kreditforening. Først og fremmest skal der lægges et budget, så du ved, hvor meget du kan låne, og derefter skal der ses nærmere på, hvilken slags lån der er mest fordelagtigt lige netop for dig.

Typer af boliglån

Groft sagt, så findes der to typer boliglån at vælge imellem: Et lån med en fast rente og et lån med en variabel rente. For de to lånetyper er der forskellige fordele og ulemper.

For et lån med en fast rente gælder det, at renten ligger fast i al den tid, du betaler af på lånet. Du ved altså præcis, hvad din månedlige ydelse til lånet er i alle årene fremover. Til gengæld er ydelsen højere end ved lånet med den variable rente. Vælger du et lån med en variabel rente, bliver din månedlige ydelse lavere, du afdrager mindre på dit lån og renten kan svinge op eller ned i takt med det generelle renteniveau.

Så har du is i maven, og vil du gerne sidde for så lav en ydelse som muligt? Eller sover du bedre om natten ved at kende dine udgifter på langt sigt? Det er i bund og grund det, du skal beslutte. Du kan altid søge inspiration og vejledning hos BRFkredit hvis du er i tvivl om hvad der er det rette for dig. Du kan se deres muligheder for boliglån her.