Få rådgivning om lån

Få overblikket over de tre låne typer.

At investere i fast ejendom er noget, de fleste kun gør ganske få gange i deres liv. Dertil kommer, at det for de fleste også er det dyreste køb, de foretager sig. Så det er bestemt ikke noget, man bør tage let på. Den største investering i dit liv skal jo gerne gå godt. Det kan man desværre ikke garantere, at det gør. Så hvis du ikke er ekspert på området, så er det absolut en god idé at konsultere én, der er. Der er ikke så mange af os, der helt kan gennemskue den sande jungle, lånemulighederne er i dag. Om det skal være den ene eller den anden type lån afhænger af flere faktorer.
For det første er det afgørende, om du er førstegangskøber eller har en ejendom i forvejen. Populært sagt, så kan du opnå et lån på bedre vilkår, hvis du i forvejen har noget sikkerhed i form af fast ejendom. Har du ikke det med i bagagen, så forventes du at kunne stille økonomisk sikkerhed på anden måde – ellers øges risikoen for kreditforeningen, og dermed strammes vilkårene for dit lån. Det kan være i form af højere rente, krav om et pænt rådighedsbeløb i familien eller andre skærpede krav.

I kreditforeningerne tilbydes tre grund-typer af lån:

  • Obligationslån med fast rente
  • Rentetilpasningslån med kort rente
  • Rentetilpasningslån

Du bør få god rådgivning i banken eller hos kreditforeningen. Her får du den bedste vejledning af dygtige, erfarne fagfolk, der kan informere og guide dig i forhold til, hvilket lån der er mest fordelagtigt for netop din økonomi og boliginvesterings-ønsker. Et køb af denne art er for stor en investering til ikke at gøre en grundig research omkring – med en ekspert ved din side. Gør det gerne, inden du begynder at søge efter din drømmebolig, så dine ønsker og virkeligheden matcher hinanden.